Goede doelen!

Mensen, mensen, mensen… laten we Best zijn voor Elkaar!

Gelukkig weten wij ons in Best gesterkt door een veelheid aan goede doelen. Veel stichtingen en vrijwilligers zijn dagelijks in de weer om iets goeds te doen voor andere mensen. Een mooi gegeven. Deze stichtingen kunnen alle hulp gebruiken. Zowel in middelen, daden, als financieel. Juist deze mix hanteren wij ook voor de geselecteerde doelen van Best voor Elkaar 2014.

We stellen de doelen graag kort aan u voor:

Stichting Jarige Job

Niet iedere verjaardag is een feestje
Want wist u dat in Nederland ruim 60.000 kinderen hun verjaardag nietkunnen vieren? Gewoon omdat er thuis te weinig geld is. Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leukedag. Jarige Job geeft geen geld maar een Verjaardagsbox met alleserop en eraan. Meer informatie: www.jarige-job.nl 

Samen helpen wij circa 34 kinderen uit Best waarvoor de stichting dit jaar een verjaardagbox realiseert!

 

Stichting Ark van Noah

Geluk dankzij een koe en cavia!
Deze stichting uit Best heeft als doel; ontspanning met dieren voor de zorgsector. Om dit te realiseren gaat zij met kleine dieren in een auto op bezoek bij de (veelal dementerende) ouderen. En voor de ouderen die nog goed ter been zijn is er een eigen ruimte ingericht waar men met de dieren kan knuffelen. Een moment van ontspanning. Omdat ze het verdienen! Meer informatie over deze stichting: www.arkvannoah.nl

Samen helpen wij de stichting aan nieuwe transportbakken om de beesten te vervoeren. Daarnaast worden heaters geleverd om de eigen ruimte op temperatuur te brengen voor een comfortabel knuffelmoment met de dieren.

 

Campus Westerwind

Je wilt doen waar je goed in was/bent!
Op 1 juli 2014 zijn de eerste cliënten van Archipel én van Severinus verwelkomd op Campus Westerwind. Een geheel nieuwe buitenlocatie voor buiten- en creatieve activiteiten. Voor cliënten van Archipel is er een ruim atelier en een gelegenheid om rustig een gesprek te voeren, de krant te lezen of een kop koffie te drinken. De cliënten van Severinus hebben een bakkerij binnen Campus Westerwind. Het is de ideale locatie voor ouderen om te doen waar ze hun leven lang een passie in hebben gevonden. Voor meer informatie klik hier.

Samen helpen wij deze stichting aan nieuw rolstoel vriendelijk meubilair (tafels én stoelen) voor in de serre.

 


Leave a Reply